1 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 plátky toustového chleba
- 30 g másla
- 2 plátky šunky
- 2 plátky sýra Gruyère
- 1 lžička rostlinného oleje
- 1 čerstvé vejce
- sůl
- pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 200 °C.
- 2Na pánvi dáme zpěnit máslo a plátky chleba na něm opečeme z obou stran dozlatova. Na opečený plátek položíme střídavě plátky šunky a sýra. Přiklopíme druhým plátkem chleba a dáme zapéct krátce do trouby, aby se sýr roztavil.
- 3V pánvi na nižším ohni rozehřejeme olej, položíme na ni kovový kroužek, do něj vyklepneme vejce a osmažíme ho tak, aby bílek ztuhl a žloutek zůstal tekutý.
- 4Vejce položíme na zapečený toust, osolíme a opepříme.
Tip
K přípravě budete potřebovat kovový vykrajovací kroužek Ø 8–10 cm.
Na smažení budete potřebovat pánev s nepřilnavým povrchem
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef