Košík

1 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 plátky toustového chleba
  • 30 g másla
  • 2 plátky šunky
  • 2 plátky sýra Gruyère
  • 1 lžička rostlinného oleje
  • 1 čerstvé vejce
  • sůl
  • pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 200 °C.
  • 2Na pánvi dáme zpěnit máslo a plátky chleba na něm opečeme z obou stran dozlatova. Na opečený plátek položíme střídavě plátky šunky a sýra. Přiklopíme druhým plátkem chleba a dáme zapéct krátce do trouby, aby se sýr roztavil.
  • 3V pánvi na nižším ohni rozehřejeme olej, položíme na ni kovový kroužek, do něj vyklepneme vejce a osmažíme ho tak, aby bílek ztuhl a žloutek zůstal tekutý.
  • 4Vejce položíme na zapečený toust, osolíme a opepříme.
Tip
K přípravě budete potřebovat kovový vykrajovací kroužek Ø 8–10 cm. Na smažení budete potřebovat pánev s nepřilnavým povrchem
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY