Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 8 plátků tmavého toustového chleba
  • 200 g zralého sýra brie
  • 120 g brusinkové marmelády
  • 30 g změklého másla
  • 50 ml bílého vína typu chardonnay
  • 1 jablko o váze 250 g
  • 4 lžíce lístků řeřichy

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Jablko rozpůlíme, vykrojíme z něj jádřinec a dužninu nakrájíme na plátky silné 3 mm. Dáme je do misky, přilijeme víno a promícháme.
  • 2Sýr nakrájíme na plátky. Toustové chleby pomažeme z jedné strany máslem.
  • 3Rozehřejeme pánev na mírném ohni a položíme na ni toustový chleba namazanou stranou dolů. Na chleba rozložíme část plátků sýra, na ně položíme část plátků jablek, posypeme částí řeřichy a pokryjeme částí brusinkové marmelády. Přiklopíme plátkem chleba namazanou stranou nahoru.
  • 4Jakmile chleba zespodu zezlátne, sendvič obrátíme a opečeme ho dozlatova i z druhé strany.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY