4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
RÝŽE
- 250 g uvařené rýže
- 1 l mléka
- 125 g másla
- 2 vanilkové cukry
- 150 g smetany (min. 31 %)
SUROVINY K PODÁVÁNÍ
- 120 g čerstvých malin
- lístky máty na ozdobu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do kastrolu dáme rýži, přilijeme mléko a přidáme máslo. Na středním ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Zmírníme oheň na minimum a za stálého mícháme rýži vaříme 16 minut.
- 2Poté přidáme vanilkové cukry a smetanu, promícháme a vaříme další 4 minuty. Stáhneme z ohně a další 2 minuty mícháme.
- 312 malin rozkrojíme a ostatní rozmačkáme v misce vidličkou. Rýži podáváme s rozmačkanými a překrojenými malinami a lístky máty.
Tip
Celková doba vaření by měla být minimálně 20 minut a mléčná rýže by měla být po stáhnutí z ohně polotekutá. Během chladnutí bude ještě houstnout.
Pro tento pokrm se ideálně hodí zbytek uvařené rýže z předchozího dne.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef