1 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
OMELETA
- 3 vejce
- 20 g másla
- najemno nasekaná pažitka na ozdobu
- čerstvě mletý pepř
- sůl
NÁPLŇ SE ŠUNKOU A SÝREM
- 30 g šunky
- 30 g sýra Čedar, Ementál nebo Gouda
NÁPLŇ S ŽAMPIONY
- 2 středně velké žampiony
- 1 lžička změklého másla
- čerstvě mletý pepř
- sůl
NÁPLŇ S ČERVENOU PAPRIKOU
- ½ červené papriky
- 1 menší rajče
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA OMELETU
- 1Vejce rozklepneme do misky, osolíme a opepříme, přilijeme 1 lžíci vody a směs rozšleháme vidličkou.
- 2Na pánvi necháme na mírném ohni rozpustit máslo. Nesmí však zhnědnout. Jakmile máslo začne lehce pěnit, vlijeme vaječnou směs.
- 3Plochou vařečkou směs shrnujeme od stran pánve směrem k jejímu středu. Jakmile se směs dál nerozlévá po pánvi, ale na povrchu zůstává stále řídká, v tuto chvíli můžeme na vznikající omeletu rovnoměrně rozprostřít předem připravenou náplň.
- 4Pomocí vařečky přehneme omeletu na polovinu. V místě ohybu přitlačíme omeletu vařečkou lehce k pánvi a zároveň k okraji pánve a nech 10–15 vteřin propékat. Hotovou omeletu překlopíme na talíř, posypeme pažitkou a ihned podáváme.
POSTUP NA NÁPLŇ SE šunkou a sýrem
- 1Šunku a sýr nakrájíme najemno.
POSTUP NA NÁPLŇ s žampiony
- 1Žampiony zbavíme nožiček a kloboučky nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo a žampiony na něm za stálého míchání 1 minutu restujeme. Osolíme a opepříme.
POSTUP NA NÁPLŇ s červenou paprikou
- 1Papriku zbavíme semínek a nakrájíme ji najemno. Z rajčete vyřízneme tuhý střed, vykrojíme semínka a dužninu nakrájíme najemno.
Tip
Omeletu připravujte pomalu na mírném ohni. Jen tak zůstane vláčná a načechraná.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef