4 PLECHYDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g hladké mouky a mouka na podsypání těsta
- 80 g olivového oleje
- 20 g čerstvého droždí
- 2 lžičky najemno nakrájených lístků čerstvého rozmarýnu
- 10 g soli
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- pečicí papír
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Chuťové pohárky na začátku jídla nejlépe naladíte svěžím šumivým vínem.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1V míse robota smícháme 350 ml studené vody, mouku, olej a rozdrobené droždí. Mícháme 3 minuty pomalu a poté 3 minuty rychle. Přidáme sůl a mícháme další 2 minuty rychle. Přidáme nasekaný rozmarýn a mícháme rychle 1 minutu.
- 2Posypeme vál moukou a vyklopíme na něj zamíchané těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme zrát 30–45 minut, než zdvojnásobí svůj objem.
- 3Vyzrálé těsto rozválíme na placku silnou 0,5 cm a hladkým rádýlkem nakrájíme proužky silné 0,5 cm. Přeneseme je na plechy vyložené pečicím papírem a necháme kynout 30 minut.
- 4Troubu rozehřejeme na 180 ºC.
- 5Jakmile je trouba horká, rozprašovačem postříkáme stěny vodou, až se začne tvořit pára. Ihned do ní vložíme plechy, zavřeme rychle troubu a pečeme 2 minuty. Poté teplotu stáhneme na 160 ºC a pečeme 25 minut dozlatova.
Tip
Grissini, když je zlomíte, musí po upečení křupnout.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef