12 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 450 g hladké mouky a mouka na podsypání těsta
- 280 ml vlažného mléka a mléko na potření bulek
- 15 g čerstvého droždí
- 50 g změklého másla
- 15 g cukru krupice
- 10 g soli
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- pečicí papír
SNOUBENÍ POKRMU S ČAJEM
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitním čajem.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do mísy robota vlijeme mléko, přidáme rozdrobené droždí a ostatní suroviny. Hnětacím hákem vypracujeme hladké těsto.
- 2Posypeme vál moukou a těsto na něj vyklopíme. Rukama z něj vypracujeme bochánek, přikryjeme ho čistou utěrkou a necháme zrát na teplém místě 1 hodinu, než zdvojnásobí svůj objem.
- 3Vyzrálé těsto vyválíme do válečku, který rozdělíme na 12 stejných dílů. Z nich vytvarujeme kuličky, které položíme na plech vyložený pečicím papírem dostatečně daleko od sebe.
- 4Každou kuličku nařízneme ostrým nožem do kříže, přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě 20–30 minut, než zdvojnásobí svůj objem.
- 5Troubu rozehřejeme na 200 °C.
- 6Vykynuté bulky potřeme mlékem. Plech dáme do rozehřáté trouby a pečeme 15 minut dozlatova. Hotové bulky necháme vychladnout na mřížce.
Tip
Ke správnému naříznutí těsta použijte ideálně pilkový nůž, který těsto nepotrhá.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef