20 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA CHURROS
- 250 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- Špetka soli
- 1 lžíce rostlinného oleje do těsta + 500 ml na smažení
SUROVINY NA OBALENÍ CHURROS
- 60 g cukru
- 2 lžičky mleté skořice
SUROVINY NA ČOKOLÁDOVOU OMÁČKU
- 1 tabulka libovolné čokolády
- 100 ml smetany ke šlehání
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA CHURROS
- 1V mělké misce smíchejte cukr a skořici a dejte stranou.
- 2V druhé, větší míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte olej a 250 horké vody. Míchejte, dokud se těsto nespojí - mělo by to být husté a lepkavé, ne řídké a vodnaté.
- 3V malém hrnci, woku nebo malé, ale hluboké pánvi rozehřejte 5 cm oleje na střední teplotu 170 °C. Těsto přendejte do zdobicího sáčku s hvězdicovou tryskou o průměru 8 mm. Zatímco se olej zahřívá, dejte ho stranou.
- 4Jakmile je olej rozehřátý, začněte smažit churros. Ze zdobícího sáčku vytlačte cca 15 cm dlouhý kousek těsta a odstřihněte těsně u povrchu oleje, aby se zabránilo rozstřiku.
- 5Smažte 2-3 minuty nebo dokud nejsou zlatavé a křupavé, občas je v oleji otečte. Po usmažení ze všech stran churros vyjměte na talíř vyložený papírovou utěrkou a nechte okapat. Poté je obalte v cukru se skořicí. Podávejte horké s čokoládovou omáčkou.
POSTUP NA ČOKOLÁDOVOU OMÁČKU
- 1Čokoládu nalámeme a vložíme do žáruvzdorné misky a vlijeme smetanu. V mikrovlnné troubě ohříváme po 30 sekundách za stálého míchání, dokud nevznikne hladká hmota (směs ohřejte 30 s, promíchejte a znovu 30 s zahřívejte, dokud nejste s konzistencí spokojeni). Odstavte na 5 minut, aby omáčka vychladla a mírně zhoustla.