Košík

20 KUSŮDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA CHURROS

  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • 1 lžíce rostlinného oleje do těsta + 500 ml na smažení

SUROVINY NA OBALENÍ CHURROS

  • 60 g cukru
  • 2 lžičky mleté skořice

SUROVINY NA ČOKOLÁDOVOU OMÁČKU

  • 1 tabulka libovolné čokolády
  • 100 ml smetany ke šlehání

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA CHURROS

  • 1V mělké misce smíchejte cukr a skořici a dejte stranou.
  • 2V druhé, větší míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte olej a 250 horké vody. Míchejte, dokud se těsto nespojí - mělo by to být husté a lepkavé, ne řídké a vodnaté.
  • 3V malém hrnci, woku nebo malé, ale hluboké pánvi rozehřejte 5 cm oleje na střední teplotu 170 °C. Těsto přendejte do zdobicího sáčku s hvězdicovou tryskou o průměru 8 mm. Zatímco se olej zahřívá, dejte ho stranou.
  • 4Jakmile je olej rozehřátý, začněte smažit churros. Ze zdobícího sáčku vytlačte cca 15 cm dlouhý kousek těsta a odstřihněte těsně u povrchu oleje, aby se zabránilo rozstřiku.
  • 5Smažte 2-3 minuty nebo dokud nejsou zlatavé a křupavé, občas je v oleji otečte. Po usmažení ze všech stran churros vyjměte na talíř vyložený papírovou utěrkou a nechte okapat. Poté je obalte v cukru se skořicí. Podávejte horké s čokoládovou omáčkou.

POSTUP NA ČOKOLÁDOVOU OMÁČKU

  • 1Čokoládu nalámeme a vložíme do žáruvzdorné misky a vlijeme smetanu. V mikrovlnné troubě ohříváme po 30 sekundách za stálého míchání, dokud nevznikne hladká hmota (směs ohřejte 30 s, promíchejte a znovu 30 s zahřívejte, dokud nejste s konzistencí spokojeni). Odstavte na 5 minut, aby omáčka vychladla a mírně zhoustla.
Rohlík vaří

SUROVINY NA CHURROS

SUROVINY NA OBALENÍ CHURROS

SUROVINY NA ČOKOLÁDOVOU OMÁČKU