6 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g Galbani Mascarpone
- 40 cukrářských piškotů
- 2 lžíce amaretta (italský likér)
- 2 šálky kávy
- 5 lžic cukru
- 5 vajec
- Kakao
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Šlehejte žloutky s cukrem tak dlouho, až směs zbělá, pak do nich důkladně vmíchejte mascarpone.
- 2Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a zlehka ho do směsi zapracujte.
- 3Vychladlou kávu s amarettem vlijte do misky a rychle v ní namáčejte cukrářské piškoty. Polovinou piškotů poklaďte dno zapékací nádoby, na ně rozprostřete vrstvu z poloviny mascarponového krému a opět pokryjte vrstvou máčených piškotů. Poslední vrstva je krémová. Uložte alespoň na 3 hodiny (ideálně na 12 hodin) do chladničky.
- 4Před servírováním jemně posypte kakaem.