12 PORCÍDo hodinkyNovinka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA GRILIÁŠE
- 200 g cukru moučka
- 400 g mletých vlašských ořechů
SUROVINY NA KRÉM
- 2 vaječné bílky
- 100 g cukru krupice
- 250 g másla
- 1 ČL vanilkového extraktu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA GRILIÁŠE
- 1V hrnci rozpusťte cukr na karamel a poté plamen ztlumte na minimum. Přisypte 200 g ořechů a vše promíchejte dohromady.
- 2Připravte si misku se studenou vodou a pracovní plochu si lehce namočte.
- 3Lžící naberte horkou směs a vylijte ji na pracovní plochu. Namočte si ruku ve studené vodě a vytvarujte co nejtenčí placku. Pomocí rukojeti vařečky placku srolujte do trubičky. Pracujte rychle, aby karamel na desce neztvrdnul.
- 4Hotovou trubičku obalte ve zbytku rozemletých ořechů.
POSTUP NA KRÉM
- 1Do mísy dejte bílky s cukrem a nad vodní lázní míchejte do rozpuštění cukru.
- 2Poté misku sundejte a vyšlehejte tuhý sníh. Před koncem šlehání přidejte vanilkový extrakt a šlehejte ještě pár sekund, aby se do sněhu zapracoval.
- 3Změklé máslo nakrájejte na menší kostky.
- 4Do sněhu postupně za stálého šlehání zapracujte po kostičkách všechno máslo.
SERVÍROVÁNÍ
- 1Máslový krém přendejte do cukrářského pytlíku a griláše jím naplňte. Budou se vám lépe plnit, když začnete z jedné strany, naplníte do poloviny, poté trubičku otočíte a naplníte druhou polovinu.
TIP
- 1Krému vám vyjde více, než grilášů, tak si jej můžete uchovat na jiný dezert. Griláše můžete naplnit i jiným krémem dle chuti.
Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!