250 mlRychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 ml plnotučného mléka
- 200 g moučkového cukru
- 50 g másla
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do hrnce nalijte mléko, přidejte cukr a máslo. Doporučuji použít hrnec s nepřilnavým povrchem, aby se směs nepřipalovala.
- 2Do hrnce nalijte mléko, přidejte cukr a máslo. Doporučuji použít hrnec s nepřilnavým povrchem, aby se směs nepřipalovala.
- 3Jakmile začne směs jemně probublávat, snižte teplotu na nižší střední plamen. Pokračujte v míchání dalších 15–20 minut, dokud směs nezhoustne. Hustotu můžete průběžně kontrolovat – po vychladnutí by měla mít konzistenci klasického salka.
- 4Hotovou směs přelijte do čisté sklenice nebo nádoby a nechte zcela vychladnout. Během chladnutí salko ještě lehce zhoustne.