5 KusůRychlovkaNovinka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 polévkové lžíce cukru
- Špetka jedlé sody
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Na pánvičku nebo nerezovou naběračku nasypte cukr. Zahřívejte na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí na tekutý karamel. Nepřestávejte míchat, aby se nespálil.
- 2Když je cukr úplně rozpuštěný a má jantarovou barvu, stáhněte ho z ohně. Přidejte špetku jedlé sody a rychle míchejte. Směs začne pěnit a měnit barvu na světlejší.
- 3Směs ihned nalijte na pečicí papír nebo silikonovou podložku. Jemně ji stlačte například sklenicí nebo kovovou placičkou.
- 4Chcete-li, vtiskněte do středu formičkou tvar (hvězdička, srdce apod.), ale formičku neprotlačujte úplně skrz.
- 5Nechte ztuhnout při pokojové teplotě, což trvá jen pár minut.