8 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 100 ml Garden Gourmet vEGGie alternativa vajec
- 115 g rostlinného margarínu
- 150 g hořké (veganské) čokolády
- 80g zavařených višní
- 4 lžíce cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 90 g pekanových ořechů
- 90 g mouky
- 1 špetka soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Čokoládu a margarín rozpusťte ve vodní lázni. Smíchejte cukr s vanilkovým cukrem a přidejte do čokoládové směsi. Vmíchejte Garden Gourmet vEGGie. Poté přidejte mouku a špetku soli a míchejte, dokud nezískáte hladkou konzistenci.
- 2Višně lehce obalte v mouce a přidejte spolu s ořechy do těsta.
- 3Těsto na brownie nalijte do pekáčku a pečte cca 50 minut při 160 °C.
- 4Po vychladnutí nakrájejte na kostičky, posypejte zbylými pekanovými ořechy a můžete podávat.
Tip
1. Pokud višně obalíte v mouce, ovoce se v těstě lépe rozprostře a neklesne ke
dnu, takže se nepřipálí. To platí i pro rozinky a jiné sušené ovoce.
2. Pekanové ořechy lze snadno nahradit jinými druhy ořechů. Obzvláště dobře
chutnají vlašské ořechy a pistácie. Kdo nemá rád ořechy, může je vynechat
úplně.