6 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TĚSTO
- 300 g hladké mouky
- 125 g másla (změklého)
- 100 ml vody
- Špetka soli
SUROVINY NA JABLEČNOU NÁPLŇ
- 5 jablek
- 100 g másla
- 150 g cukru
- Mletá skořice
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do mísy dejte mouku se špetkou soli. Poté přidejte změklé máslo (to znamená, že máslo je měkké, ale nerozpuštěné). A nakonec přidejte vodu. Těsto pořádně propracujte a odložte na chvíli do lednice.
- 2Z jablek odstraňte jádro a slupku, poté je nakrájejte na čtvrtky.
- 3Na karamel rozehřejte v hrnci máslo a postupně přidávejte cukr. Míchejte, dokud nezískáte karamelově hnědou barvu (pozor, aby karamel nezhořkl).
- 4Jakmile je karamel hotový, nalijte ho do koláčové misky nebo pánve (musí být ohnivzdorná) a poté nakrájená jablka. Takto připravenou misku nebo pánev s jablky dejte vařit na 10 minut, aby se karamel dobře vstřebal. (V tuto chvíli můžete přidat skořici).
- 5Jakmile uplyne doba vaření, rozválejte těsto a zakryjte jablka, okraje zastrčte dovnitř. Dejte do trouby na 20 minut na 180°C (alespoň dokud není těsto upečené). Po vytažení z trouby koláč otočte.