8 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 6 lžic mléka
- 4 lžíce rozpuštěného másla
- 4 ks vejce velikosti M
- 12 lžic hladké mouky
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva s vinným kamenem
- 8 lžic třtinového cukru
- 2 ks vanilkového cukru
- Slunečnicový olej na smažení a vymazání
- 1 ks dračího ovoce (nakrájené na kousky)
- 1 hrst čerstvých borůvek
- 1 hrst čerstvých malin
- Moučkový cukr na posypání
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu.
- 2 Ke žloutkům přidáme třtinový a vanilkový cukr a vyšleháme do světlé pěny. Přidáme postupně mouku přesypanou sítem s kypřícím práškem, mléko a máslo. Společně vše znovu promícháme, aby nebyly žádné hrudky a velmi opatrně postupně zamícháváme vyšlehané bílky, aby těsto zůstalo nadýchané.
- 3Budeme potřebovat potravinářské kulaté formičky o průměru cca 6 cm. Vymažeme je olejem, položíme na rozehřátou nepřilnavou pánev potřenou olejem, naplníme těstem do poloviny, přikryjeme malou pokličkou a na mírném plamenu pozvolna pečeme 6-7 minut.
- 4Pokud je těsto již pevné, tak formičku opatrně otočíme a dopékáme dalších 5 minut. Jakmile budeme mít upečené všechny lívance, nazdobíme čerstvým ovocem a posypeme moučkovým cukrem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.