• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

8 KUSŮDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 6 lžic mléka
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 4 ks vejce velikosti M
  • 12 lžic hladké mouky
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva s vinným kamenem
  • 8 lžic třtinového cukru
  • 2 ks vanilkového cukru
  • Slunečnicový olej na smažení a vymazání
  • 1 ks dračího ovoce (nakrájené na kousky)
  • 1 hrst čerstvých borůvek
  • 1 hrst čerstvých malin
  • Moučkový cukr na posypání

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu.
  • 2 Ke žloutkům přidáme třtinový a vanilkový cukr a vyšleháme do světlé pěny. Přidáme postupně mouku přesypanou sítem s kypřícím práškem, mléko a máslo. Společně vše znovu promícháme, aby nebyly žádné hrudky a velmi opatrně postupně zamícháváme vyšlehané bílky, aby těsto zůstalo nadýchané.
  • 3Budeme potřebovat potravinářské kulaté formičky o průměru cca 6 cm. Vymažeme je olejem, položíme na rozehřátou nepřilnavou pánev potřenou olejem, naplníme těstem do poloviny, přikryjeme malou pokličkou a na mírném plamenu pozvolna pečeme 6-7 minut.
  • 4Pokud je těsto již pevné, tak formičku opatrně otočíme a dopékáme dalších 5 minut. Jakmile budeme mít upečené všechny lívance, nazdobíme čerstvým ovocem a posypeme moučkovým cukrem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY