4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 8 ks pšeničné tortilly
- 200 g slaniny uzené dřevem
- 1 ks červené cibule
- 8 ks vajec velikosti M
- 200 g sýru Cheddar
- 1 hrst čerstvého koriandru
- 500 g cherry rajčat
- 4 listy hlávkového salátu
- 2 lžíce Jalapeno
- 3 lžíce mexické salsy
- 200 g fazolí v mírně slaném nálevu koření - mexická směs
- Olivový olej
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravíme suroviny. Slaninu nakrájíme na malé kousky. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cherry rajčata přepůlíme nebo nakrájíme na čtvrtiny, podle velikosti. Sýr Cheddar nastrouháme. Čerstvý koriandr nasekáme nadrobno. Jalapeno nakrájíme na malé kousky.
- 2Pánev rozehřejeme a dokřupava orestujeme slaninu. Vejce rozšleháme, osolíme a okořeníme. Polovinu slaniny odebereme a uděláme omeletu z poloviny vajec, nakonec posypeme částí cheddaru. Poté uděláme druhou omeletu. Je to z toho důvodu, aby omeleta nebyla moc silná. Omelety nakonec nakrájíme na pruhy Ty nakonec nakrájíme na pruhy.
- 3Rajčata smícháme s olivovým olejem, cibulí, koriandrem. Osolíme a opepříme. Fazole smícháme s mexickou salsou
- 4Toritilly naplníme natrhaným hlávkovým salátem, přidáme rajčatovou a fazolovou směs, vaječnou omeletu, jalapeno dle chuti a ještě posypeme cheddarem. Toritilly zatočíme a upečeme nejlépe na kontaktním grilu.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.