20 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g ricotty
- 150 g hladké mouky
- 3 vejce velikosti M
- 150 ml mléka
- 1 prášek do pečiva s vinným kamenem (10 g)
- 50 g třtinového cukru krystal
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička mleté skořice
- Ghee na smažení
- 125 g borůvek
- Moučkový cukr na posypání (nemusí být)
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuha.
- 2Žloutky utřeme s cukrem a přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a skořicí.
- 3Přidáme ricottu, přilijeme mléko a společně prošleháme. Nakonec opatrně vmícháme našlehané bílky.
- 4Smažíme na ghee na mírném plamenu, dokud nebudou lívance zlaté a uvnitř hotové.
- 5Podáváme s borůvkami, posypané moučkovým cukrem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.