Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA BULKY

  • 150 g bílého jogurtu
  • 185 g žitné celozrnné hladké mouky
  • 4 g sušeného droždí
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • Semínka na posypání

SUROVINY NA DRESINK

  • 150 g bílého bio jogurtu Miil
  • 1/2 zralého avokáda
  • 1 malý stroužek česneku
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžíce sekaného čerstvého koriandru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA DOKONČENÍ

  • 2 ks rajčat
  • Několik listů římského salátu
  • 1 červená cibule
  • 200 g uzeného pstruha

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA BULKY

  • 1V míse smícháme mouku, sůl, kmín a sušené droždí. Poté přidáme jogurt a směs uhněteme. Vznikne nám nelepivé kompaktní těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout.
  • 2Poté těsto rozdělíme na 4 stejné díly a vytvoříme z nich malé bochánky. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme dalších 20 minut kynout.
  • 3Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Po vykynutí těsto potřeme vodou a posypeme semínky. Dáme péct na 25 - 30 minut.

POSTUP NA DRESINK

  • 1Mezitím si uděláme dresink. Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a polovinu rozmačkáme vidličkou. Zakapeme citrónovou šťávou. Jogurt smícháme s olivovým olejem a nadrceným česnekem. Přidáme avokádo, bylinky a dle chuti osolíme a opepříme. Dáme vychladit do lednice.

POSTUP NA DOKONČENÍ

  • 1Salát očistíme a rozdělíme na listy. Rajčata nakrájíme na plátky a cibuli na kolečka.
  • 2Bulky po upečení necháme vychladnout a podélně rozkrojíme. Na spodní část každé bulky dáme dostatek dresinku, poklademe listy salátu a navrstvíme rajčata. Nahoru přidáme 1/4 tresky a posypeme cibulí.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY NA BULKY

SUROVINY NA DRESINK

SUROVINY NA DOKONČENÍ