4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA BULKY
- 150 g bílého jogurtu
- 185 g žitné celozrnné hladké mouky
- 4 g sušeného droždí
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička soli
- Semínka na posypání
SUROVINY NA DRESINK
- 150 g bílého bio jogurtu Miil
- 1/2 zralého avokáda
- 1 malý stroužek česneku
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce sekaného čerstvého koriandru
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA DOKONČENÍ
- 2 ks rajčat
- Několik listů římského salátu
- 1 červená cibule
- 200 g uzeného pstruha
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA BULKY
- 1V míse smícháme mouku, sůl, kmín a sušené droždí. Poté přidáme jogurt a směs uhněteme. Vznikne nám nelepivé kompaktní těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout.
- 2Poté těsto rozdělíme na 4 stejné díly a vytvoříme z nich malé bochánky. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme dalších 20 minut kynout.
- 3Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Po vykynutí těsto potřeme vodou a posypeme semínky. Dáme péct na 25 - 30 minut.
POSTUP NA DRESINK
- 1Mezitím si uděláme dresink. Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a polovinu rozmačkáme vidličkou. Zakapeme citrónovou šťávou. Jogurt smícháme s olivovým olejem a nadrceným česnekem. Přidáme avokádo, bylinky a dle chuti osolíme a opepříme. Dáme vychladit do lednice.
POSTUP NA DOKONČENÍ
- 1Salát očistíme a rozdělíme na listy. Rajčata nakrájíme na plátky a cibuli na kolečka.
- 2Bulky po upečení necháme vychladnout a podélně rozkrojíme. Na spodní část každé bulky dáme dostatek dresinku, poklademe listy salátu a navrstvíme rajčata. Nahoru přidáme 1/4 tresky a posypeme cibulí.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.