4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g staršího chleba, nakrájeného na silnější plátky
- 800 g zralých rajčat
- 1 l zeleninového vývaru nebo vody
- 3-4 stroužky česneku, nasekané
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 svazek čerstvé bazalky, nasekané (několik lístků ponechejte na ozdobu)
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Pokud používáte čerstvá rajčata, nařízněte jejich slupku křížem, ponořte je na několik sekund do vroucí vody a poté je zchlaďte ve studené vodě. Slupky snadno stáhnete. Rajčata následně nasekejte na menší kousky.
- 2Ve velkém hrnci zahřejte 2 lžíce olivového oleje na střední teplotu. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte ji, dokud nezměkne a nezačne zlátnout. Poté přidejte nasekaný česnek a restujte další 1-2 minuty, dokud nezačne vonět.
- 3Do hrnce přidejte nasekaná rajčata a nechte je vařit asi 10 minut, dokud se začnou rozpadat. Přidejte sůl, pepř a pokud jsou rajčata příliš kyselá, můžete přidat špetku cukru.
- 4Přidejte do hrnce chléb a promíchejte, aby nasákl rajčatovou směsí.
- 5Zalijte zeleninovým vývarem nebo vodou (přidávejte postupně, podle toho, jak hustou polévku chcete mít). Polévku přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte mírně probublávat asi 20-30 minut, dokud se chléb úplně nerozpadne a polévka nezíská krémovou konzistenci.
- 6Vmíchejte nasekanou bazalku a zbytek olivového oleje. Ochutnejte a případně dosolte a dopepřete podle chuti.