4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g bílého českého chřestu
- 150 g cukrový hrášek
- 4 porce čerstvých ramen nudlí Tydle nudle
- 4 vejce
- 200 g (vanička) tofu
- Svazek jarní cibulka
- Opražená sezamová semínka
- Řasa nori
- Sušené houby šitake
SUROVINY NA DAŠI
- 1200 ml vody
- 8 sušené šitake houby
- 2-4 kusy cca 20 g sušené řasy
- 3 polévkové lžíce tmavého miso
- 1 lžíce sojová omáčka
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA DAŠI
- 1Do 1,2 litru vody dáme sušené šitake houby a řasu. Necháme v lednici ideálně přes noc vylouhovat. Alternativně lze louhovat cca tři hodiny v horké (nikoli vroucí) vodě.
- 2Dochutíme miso pastou a sojovou omáčkou.
POSTUP NA RÁMEN
- 1Šitake houby dáme stranou a použijeme je k dozdobení rámenu – povaříme je a nakrájíme na plátky. (Houby se musí vařit minimálně dalších 30 minut ve stejném rozvaru. )
- 2Tofu nakrájíme na kostičky, vejce uvaříme sous-vide na 63 stupňů anebo 3,5 minuty od bodu varu v osolené vodě.
- 3Opražíme si sezamová semínka a nakrájíme jarní cibulku
- 4Bílý chřest pečlivě oloupeme a nakrájíme na podlouhlé plátky. Blanšírujeme 3-4 minuty (podle tloušťky) v osolené a oslazené vodě s kapkou citronu tak, aby byl pevný na skus. Zchladíme v ledové vodě a nakrájíme na podlouhlé plátky.
- 5Cukrový hrášek také krátce zblanšírujeme a zchladíme.
- 6Ohřejeme daši základ pro rámen.
- 7Čerstvé rámen nudle vaříme velkým varem 1,5 minuty v desetinásobném množství vody (návod na správné vaření zde). Uvařené nudle propláchneme horkou vodou.
- 8Do rámen misky vložíme nejprve čerstvě uvařené rámen nudle, ty zalijeme daši a postupně ozdobíme dalšími ingrediencemi – chřestem, cukrovým hráškem, houbami, tofu, cibulkou, vejcem, nori řasou a sezamovými semínky.