Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g bílého českého chřestu
  • 150 g cukrový hrášek
  • 4 porce čerstvých ramen nudlí Tydle nudle
  • 4 vejce
  • 200 g (vanička) tofu
  • Svazek jarní cibulka
  • Opražená sezamová semínka
  • Řasa nori
  • Sušené houby šitake

SUROVINY NA DAŠI

  • 1200 ml vody
  • 8 sušené šitake houby
  • 2-4 kusy cca 20 g sušené řasy
  • 3 polévkové lžíce tmavého miso
  • 1 lžíce sojová omáčka

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA DAŠI

  • 1Do 1,2 litru vody dáme sušené šitake houby a řasu. Necháme v lednici ideálně přes noc vylouhovat. Alternativně lze louhovat cca tři hodiny v horké (nikoli vroucí) vodě.
  • 2Dochutíme miso pastou a sojovou omáčkou.

POSTUP NA RÁMEN

  • 1Šitake houby dáme stranou a použijeme je k dozdobení rámenu – povaříme je a nakrájíme na plátky. (Houby se musí vařit minimálně dalších 30 minut ve stejném rozvaru. )
  • 2Tofu nakrájíme na kostičky, vejce uvaříme sous-vide na 63 stupňů anebo 3,5 minuty od bodu varu v osolené vodě.
  • 3Opražíme si sezamová semínka a nakrájíme jarní cibulku
  • 4Bílý chřest pečlivě oloupeme a nakrájíme na podlouhlé plátky. Blanšírujeme 3-4 minuty (podle tloušťky) v osolené a oslazené vodě s kapkou citronu tak, aby byl pevný na skus. Zchladíme v ledové vodě a nakrájíme na podlouhlé plátky.
  • 5Cukrový hrášek také krátce zblanšírujeme a zchladíme.
  • 6Ohřejeme daši základ pro rámen.
  • 7Čerstvé rámen nudle vaříme velkým varem 1,5 minuty v desetinásobném množství vody (návod na správné vaření zde). Uvařené nudle propláchneme horkou vodou.
  • 8Do rámen misky vložíme nejprve čerstvě uvařené rámen nudle, ty zalijeme daši a postupně ozdobíme dalšími ingrediencemi – chřestem, cukrovým hráškem, houbami, tofu, cibulkou, vejcem, nori řasou a sezamovými semínky.
Rohlík vaří

SUROVINY

SUROVINY NA DAŠI