4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4-5 plátků staršího chleba (bílý, celozrnný, ciabatta, bageta nebo jiný chléb, který máte)
- 3 lžíce olivového oleje nebo rozpuštěného másla
- 1-2 stroužky česneku, jemně nasekané nebo prolisované (volitelné)
- 1 lžička sušených bylinek (např. oregano, tymián, rozmarýn nebo provensálské koření)
- Sůl (podle chuti)
- Pepř (podle chuti)
- Parmezán na posypání (volitelné)
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Pokud používáte starší chléb, nakrájejte ho na menší kostky (cca 1-2 cm). Pokud je chléb velmi tvrdý, můžete ho nakrájet nožem s pilkou.
- 2V míse smíchejte olivový olej nebo rozpuštěné máslo s česnekem (pokud používáte), sušenými bylinkami, solí a pepřem. Přidejte nakrájené kostky chleba a dobře je promíchejte, aby se rovnoměrně obalily v ochuceném oleji.
- 3Předehřejte troubu na 180°C. Ochucené kostky chleba rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě 10-15 minut, nebo dokud nejsou krutony zlatavé a křupavé. Během pečení je můžete jednou nebo dvakrát promíchat, aby se opékaly rovnoměrně.
- 4Po vytažení z trouby nechte krutony trochu vychladnout. Pokud chcete, můžete je ještě teplé posypat nastrouhaným parmezánem.
Tip
Po vytažení z trouby nechte krutony trochu vychladnout.
Pokud chcete, můžete je ještě teplé posypat nastrouhaným parmezánem.