Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 kg batátů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce granulovaného česneku
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1 lžíce soli
  • ½ lžíce mletého černého pepře

SUROVINY NA ČESNEKOVÝ DIP

  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Batáty omyjte a nakrájejte na hranolky. V míse promíchejte s olivovým olejem. Všechno koření společně promíchejte a nasypte na hranolky. Důkladně (rukama) promíchejte, aby se všechny hranolky ve směsi obalily a rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem.
  • 2Hranolky pečte na 200°C dozlatova (cca 15-20 minut). Poté je otočte a pečte stejnou dobu i z druhé strany.
  • 3Servírujte jako přílohu nebo jen tak s vybraným dipem. Skvěle chutnají například s česnekovým dipem ze zakysané smetany.

POSTUP NA DIP

  • 1Smetanu smíchejte s prolisovaným česnekem a osolte a opepřete dle chuti.
Rohlík vaří

SUROVINY

SUROVINY NA ČESNEKOVÝ DIP