2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g topinamburu
- 50 ml smetany ke šlehání
- 25 g másla
- 1/2 lžíce citronové šťávy
- Sůl
MOŽNÉ PODÁVÁNÍ
- Pečivo na přípravu krutonů
- Olivový olej
- Lanýžový olej
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Topinambury oloupejte, vložte do velkého hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte do změknutí, přibližně 10 minut.
- 2Jakmile jsou topinambury měkké, zceďte je a rozmačkejte v hrnci nahrubo vidličkou. Přidejte citronovou šťávu, smetanu a máslo a ponorným mixérem rozmixujte v hladké pyré. Podle potřeby dosolte.
POSTUP NA KRUTONY
- 1Pokud se rozhodnete servírovat pyré s krutony, nakrájejte pečivo na menší kostičky, které opékejte na pánvi na troše olivového oleje.
Tip
Citrónová šťáva zabrání zhnědnutí pyré.
Pyré použijte jako přílohu k masu, rybě nebo mořským plodům, případně servírujte samostatně zakápnuté lanýžovým nebo olivovým olejem a doplněné o krutony.