6 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 kg růžičkové kapusty
- 1 šálek jemně nastrouhaného parmezán
- ¼ šálku másla (rozpuštěného)
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička cibulového prášku
- 1 lžička soli
- ½ lžičky hrubě mletého černého pepře
- 2 lžičky citronové kůry
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Předehřejte troubu na 220 stupňů C.
- 2V misce smíchejte parmezán, máslo, česnekový prášek, cibulový prášek, sůl a pepř. Sýrovou směs rozetřete v rovnoměrné vrstvě doprostřed velkého plechu na pečící papír. Vtlačte růžičkovou kapustu řeznými stranami dolů do sýrové směsi.
- 3Pečte v předehřáté troubě, dokud růžičková kapusta nezměkne a sýrová vrstva nebude zlatavě hnědá a křupavá, 16 až 18 minut (po vyjmutí z trouby bude sýr ještě křupavý). Nechte stát 5 minut; jemně oddělte růžičkovou kapustu, abyste ji mohli podávat. Posypeme citronovou kůrou a podáváme horké.