Dr.Oetker
Dr.Oetker Krtkův dort
435 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Krtkův dort - sladký dezert, který si můžete připravit během několika málo minut. Tak lahodný a vláčný, že nebudete chtít už nic jiného!
Použití
Balení obsahuje: 250 g směsi na korpus, 100 g směsi na náplň, 60 g čokoládových vloček
K tomu přidáte na těsto: 100 g měkkého margarínu nebo másla, 2 vejce (velikost M), 75 ml mléka (7 polévkových lžic) Na náplň: 3 banány, 500 - 600 ml vychlazené smetany ke šlehání, 100 ml studené vody Všechny druhy trub před pečením dobře předehřejte! Elektrická trouba: 170° C 35-40 min. Horkovzdušná trouba: 150° C 35-40 min. Plynová trouba: stř. stupeň 35-40 min. Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou! Doporučujeme kulatou dortovou formu Ø 26 cm.
- Příprava těsta : Směs na těsto, margarín nebo máslo, vejce a mléko dáme do misky. Mícháme elektrickým ručním šlehačem, nejprve na nejnižším stupni, pak na nejvyšším stupni asi 3 minuty.Těsto vložíme do tukem vymazané dortové formy, uhladíme a pečeme. Čas a teplota jsou uvedené v tabulce. Po upečení oddělíme okraj formy a korpus necháme vychladnout.
- Úprava korpusu: Po vychladnutí oddělíme dno formy a korpus položíme na dortový podnos. Pomocí lžičky korpus vydlabeme do hloubky 1/2 cm. Ponecháme 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce nahrubo rozdrobíme.
- Příprava náplně a zdobení dortu: Banány oloupeme, podélně rozpůlíme a plochou stranou uložíme na vyhloubený korpus. Smetanu ke šlehání ušleháme do tuha. Směs na náplň dáme do větší mísy a přidáme odměřené množství vody. Mícháme 1/2 minuty ručně metličkou. Poté ihned ve dvou fázích přimícháme šlehačku a nakonec čokoládové kousky. Šlehačkovou náplň navršíme na korpus kopulovitě až ke kraji a posypeme rozdrobeným korpusem. Necháme v ledničce asi 3 hodiny ztuhnout. Nakonec ozdobíme sněhovými vločkami a servírujeme.
O výrobci
Dlouhodobá důvěra a důraz na kvalitu – to jsou zásadní principy, jimiž se řídí rodinná firma Dr. Oetker již od svého založení v roce 1891. Dr. Oetker je nejen všeobecně známou značkou, ale těší se také důvěře ze strany spotřebitelů. To je výsledek dlouhodobého poctivého vztahu mezi značkou a jejími spotřebiteli. Sortiment značky Dr. Oetker zahrnuje různé přísady na pečení či zavařování, práškové pudingy a dezerty, sladká a slaná jídla včetně mražených pizz.
Skladování
Skladujte v suchu.
Výrobce
Dr.Oetker s.r.o.
Americká 2335
272 01 Kladno
Česká republika
Složení
Cukr |
Pšeničná mouka |
Čokoládové vločky |
Cukr |
Kakaová hmota |
Kakaový prášek se sníženým obsahem tuku |
Kakaové máslo |
Emulgátor |
E322 - Lecitiny |
Pšeničný škrob |
Kakaový prášek se sníženým obsahem tuku |
Emulgátor |
E471 - Mono- a diglyceridy mastných kyselin |
E475 - Estery polyglycerolu s mastnými kyselinami |
Glukózový sirup |
Sušené odtučněné mléko |
Stabilizátor |
E450 - Difosforečnany |
Dextróza |
Jedlá želatina |
Kypřicí látky |
E339 - Fosforečnany sodné |
E500(ii) - Hydrogenuhličitan sodný |
Modifikovaný bramborový škrob |
Aroma |
Jedlá sůl |
Zahušt'ovadlo |
E466 - Karboxymethylcelulóza |
Zobrazit vše |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1251 kJ/299 kCal |
Tuky | 18.6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 13.3 g |
Sacharidy | 29.2 g |
z toho cukry | 24 g |
Bílkoviny | 3.9 g |
Sůl | 0.2 g |
Vláknina | g |
Alergeny
Obiloviny obsahující lepek |
Mléko |
Může obsahovat stopy: |
Vejce |