Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 100 g krup⁠
  • 200 g drcených rajčat z konzervy⁠⠀
  • 500 ml vývaru (zeleninového nebo drůbežího)⁠
  • 3 středně velké mrkve⁠
  • 2 stroužky česneku⁠
  • 1 malá hrst sušených hub⁠
  • 1 cibule⁠⠀
  • 1 bobkový list⁠
  • 2 lžíce olivového oleje⁠⠀
  • 1/2 lžičky provensálských bylinek nebo oregana⁠⠀
  • 1/2 lžičky soli⁠

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Kroupy propláchněte na cedníku a pak je nechte půl hodiny máčet ve studené vodě. Houby na stejnou dobu namočte do 100-150 ml studené vody.⁠
  • 2Mrkev oškrábejte a nakrájejte na kolečka silná jako nabíjecí kabel (to je, myslím, lepší přirovnání než stéblo obilí). Silné části mrkve ještě předem překrojte napůl. Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte nahrubo, česnek na tenoučké plátky.⁠⠀
  • 3V hrnci rozehřejte olej na středním plameni. Vhoďte do něj nakrájenou mrkev, všechnu sůl a aspoň minutu nebo dvě vydržte mrkev opékat, aniž by se začala připalovat. Tím získá výraznější chuť. K opečené mrkvi přidejte cibuli a ještě minutu míchejte, nakonec na posledních 30 sekund přijde česnek a provensálské bylinky. Opékání ukončete přilitím vývaru.⁠
  • 4Namočené kroupy slijte a přidejte do hrnce. Houby vylovte z vody a též je přidejte do hrnce. Nakonec do něj opatrně vlijte i vodu, ve které byly namočené – aniž byste do hrnce vyklopili nečistoty ze dna misky.⁠
  • 5Přiveďte k varu a podle potřeby dosolte, vždycky záleží na chuti vývaru. Do rodící se polévky vložte bobkový list a vařte 10 minut zvolna a nezakryté.⁠
  • 6K polévce vmíchejte drcená rajčata, tentokrát už zakryjte pokličkou a nechte dalších 25 minut pomaličku pobublávat. Nakonec znovu dosolte. Na talíři zdobte zelenou petrželkou.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

SUROVINY