4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 800 g dužniny máslové dýně
- 250 g měkkého tvarohu
- 40 g dýňových semínek
- 4 lžíce olivového oleje
- řemeslný chléb
- 2 lžíce najemno nakrájeného koriandru
- mletý pepř
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1V pánvi na středním ohni opečeme nasucho za stálého míchání dýňová semínka dozlatova. Poté je přendáme do misky a necháme vychladnout.
- 2Troubu rozehřejeme na 180 °C.
- 3Dýni oloupeme, nakrájíme na kostky o hraně 2 cm a vložíme do mísy. Zakápneme 2 lžícemi oleje, přidáme 3 špetky soli, 2 špetky čerstvě mletého pepře a důkladně promícháme. Ochucenou dýni vyskládáme do jedné vrstvy na plech a vložíme do rozehřáté trouby na 30 minut. Upečenou dýni přendáme do mísy a necháme vychladnout.
- 4Vychladlou dýni rozmixujeme spolu se zbylým olejem a smícháme s tvarohem a nakrájeným koriandrem. Dle chuti osolíme, opepříme a dáme vychladit.
- 5Před podáváním posypeme pomazánku opraženými dýňovými semínky.
Tip
K přípravě budete potřebovat tyčový mixér.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef