1 ROLKADo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- plátky řasy nori
- vychlazená uvařená rýže na sushi
- okurka
- wasabi pasta
TIP NA PŘÍLOHU
- Sójová omáčka
- Zázvor k sushi
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- bambusovou podložku na sushi
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP KRÁJENÍ OKURKY
- 1Okurku a nakrájíme na kusy dlouhé cca na 4 prsty.
- 2Plochým nožem ji skrajujeme dokola v pásu až k jádřinci.
- 3Jádřinec vyhodíme.
- 4Pás rozprostřeme na prkénko.
- 5Nakrájíme ho na jemné nudličky.
POSTUP NA SUSHI
- 1Nori řasu přepůlíme, položíme na rohožku a navlhčenými prsty na ni rozložíme 75 g uvařené rýže tak, aby zbyl okraj široký 0,5 cm. Rýži potřeme wasabi pastou.
- 2Na rýži položíme okurku do první třetiny rýže.
- 3Pomocí rohožky začneme rolku formovat a zlehka utahovat, aby zůstala rovnoměrná.
- 4Rolku zatočíme tak, aby se spojila v místech pokrytých vrstvou rýže a vyčníval pouze volný pruh řasy nori.
- 5Pomocí rohožky rolku dotočíme. Přečnívající část řasy rolku uzavře a spojí.
- 6Hosomaki rolku krájíme na 6 kusů. Nejprve celou roku překrojíme v polovině. Obě poloviny zarovnáme vedle sebe a dvakrát obě najednou překrojíme navlhčeným čistým nožem.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef