4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
PAD THAI
- 1 balení rýžových nudlí
- 4 lžíce tamarindové omáčky
- 500 g kuřecího masa
- 1/2 pórku
- 1 svazek jarní cibulky
- 2 červené cibule
- 2 limetky
- 2 mrkve
- 4 vejce
- 2 lžíce cukru
- 4 lžíce rybí omáčky
- 6 stroužků česneku
- zázvor ve stejném množství jako česnek
- slunečnicový olej na dno pánve
- 4 polévkové lžíce světlé sójové omáčky
POSYP
- 50 g arašídů
- 50 g smažené cibule
- koriandr na ozdobu
- chilli paprička na ozdobu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rýžové nudle namočíme asi na 20 minut do studené vody.
- 2Na rozehřátém oleji osmažíme maso. Poté ho na pánvi rozhrneme a uprostřed osmažíme vejce. Jakmile jsou vejce usmažena, promícháme je s masem a přidáme nakrájenou cibuli a mrkev. Česnek, společně se zázvorem a kapkou oleje, rozmixujeme na kaši. Kaši následně přidáme do pánve.
- 3Přimícháme předem namočené nudle a poté přidáme všechna ochucovadla najednou (cukr, sójová omáčka, rybí omáčka, tamarindová pasta) a jako poslední vhodíme pórek a jarní cibulku. Hotové nudle pad thai ozdobíme arašídy, koriandrem, chilli a smaženou cibulkou.
Tip
Na jedné pánvi připravujte maximálně 2 porce. Pokud máte pocit, že v Pad Thai chybí dostatek tekutin, můžete přidat lžíci nebo dvě vody.
K přípravě budete potřebovat wok pánev.
Doba přípravy je 50 minut.
Lukáš Neckář
Lukáš Neckář se specializuje na asijskou kuchyni už pěknou řádku let. Nejdříve jako sushi mistr, posléze jako šéfkuchař pracoval pro restaurace jako Sushitime, Soho, Ambiente nebo Sushi v Dushi. Vede také kurzy asijské kuchyně v Chefparade.