2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g sušených špaget
- 160 g konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě
- 30 g kaparů
- 35 g šalotky
- 8 cherry rajčat
- 6 ančoviček
- 3 snítky tymiánu
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce nastrouhaného parmezánu
- 1 lžička citronové šťávy
- 40 g soli
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Těstoviny nejvíce oceníte v kombinaci s lehkými, svěžími víny. Volit můžete šumivá, bílá i růžová.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Špagety uvaříme ve vodě se 40g soli na skus, slijeme je a 100ml vody dáme stranou.
- 2Česnek očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata rozkrojíme napůl. Šalotku očistíme a nakrájíme najemno. Ančovičky rovněž nakrájíme najemno.
- 3Olivový olej vlijeme do studené pánve, přidáme česnek, šalotku a ančovičky a zahřejeme ji na střední teplotu. Jakmile česnek se šalotkou zesklovatí, přilijeme 100ml vody z vaření těstovin a stáhneme pánev ze sporáku.
- 4Přidáme tymián, kapary, konzervovaného tuňáka a promícháme. Přidáme těstoviny, promícháme, přidáme parmezán a opět promícháme. Přidáme nakrájená rajčata a citronovou šťávu a ještě jednou promícháme.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef