Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 kg uzeného masa
  • 350 g hrachu
  • 150 g oloupané cibule
  • 100 g špeku
  • 100 ml hovězího vývaru
  • 1,5 lžíce sádla
  • 2 snítky čerstvé majoránky
  • 1 stroužek česneku
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Hrách necháme přes noc namočit. Druhý den ho slijeme a dáme vařit do hrnce se 700 ml vody a jednou lžičkou soli. Jakmile změkne, scedíme ho a vrátíme do hrnce.
  • 2Česnek oloupeme a prolisujeme. Polovinu cibule nakrájíme na kolečka, druhou polovinu najemno. Špek nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm.
  • 3V pánvi na středním ohni rozehřejeme 1 lžíci sádla a za častého míchání na něm dozlatova orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka. Jakmile začne cibule zlátnout, přidáme nakrájený špek a restujeme, dokud cibule zcela nezezlátne. Cibuli se špekem vyndáme a dáme stranou.
  • 4Do pánve přidáme zbytek sádla a zesklovatíme na něm cibuli nakrájenou najemno. Přidáme ji i se sádlem do hrnce s hrachem, přilijeme vývar, přidáme česnek, lístky majoránky a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na třetinu a vaříme 3 minuty. Stáhneme z ohně a rozmixujeme ponorným mixérem na kaši. Podle chuti dosolíme.
  • 5Kaši na talíři zdobíme orestovanými kolečky cibule a špekem. Uzené maso uvaříme ve vodě doměkka a nakrájíme ho na plátky.
Tip
Plátky uvařeného masa můžete opéct v rozpálené pánvi na lžičce sádla dozlatova. Pokrm podávejte s nakládanou okurkou. K tomuto jídlu chutná skvěle. K hrachu během vaření ve vodě můžete přidat kůži ze šunky. Pokrm získá skvělou chuť.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM