4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 kg uzeného masa
- 350 g hrachu
- 150 g oloupané cibule
- 100 g špeku
- 100 ml hovězího vývaru
- 1,5 lžíce sádla
- 2 snítky čerstvé majoránky
- 1 stroužek česneku
- sůl
SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Hrách necháme přes noc namočit. Druhý den ho slijeme a dáme vařit do hrnce se 700 ml vody a jednou lžičkou soli. Jakmile změkne, scedíme ho a vrátíme do hrnce.
- 2Česnek oloupeme a prolisujeme. Polovinu cibule nakrájíme na kolečka, druhou polovinu najemno. Špek nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm.
- 3V pánvi na středním ohni rozehřejeme 1 lžíci sádla a za častého míchání na něm dozlatova orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka. Jakmile začne cibule zlátnout, přidáme nakrájený špek a restujeme, dokud cibule zcela nezezlátne. Cibuli se špekem vyndáme a dáme stranou.
- 4Do pánve přidáme zbytek sádla a zesklovatíme na něm cibuli nakrájenou najemno. Přidáme ji i se sádlem do hrnce s hrachem, přilijeme vývar, přidáme česnek, lístky majoránky a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na třetinu a vaříme 3 minuty. Stáhneme z ohně a rozmixujeme ponorným mixérem na kaši. Podle chuti dosolíme.
- 5Kaši na talíři zdobíme orestovanými kolečky cibule a špekem. Uzené maso uvaříme ve vodě doměkka a nakrájíme ho na plátky.
Tip
Plátky uvařeného masa můžete opéct v rozpálené pánvi na lžičce sádla dozlatova.
Pokrm podávejte s nakládanou okurkou. K tomuto jídlu chutná skvěle.
K hrachu během vaření ve vodě můžete přidat kůži ze šunky. Pokrm získá skvělou chuť.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef