30 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
TĚSTO
- 160 g rozdrcených piškotů
- 160 g moučkového cukru
- 60 g změklého másla
- 15 g kakaa
- 2 lžíce tuzemáku
- 1 bílek
- špetka mletého badyánu
- špetka mleté skořice
NÁPLŇ
- 80 g másla
- 20 g moučkového cukru
- 10 g vanilkového cukru
- 1 lžíce tuzemáku
NA DOKONČENÍ
- moučkový cukr na obalení
- piškoty na dokončení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup na těsto
- 1Všechny suroviny vypracujeme do hladkého těsta, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme odležet do druhého dne do lednice.
Postup na náplň
- 1Všechny suroviny vyšleháme do pěny.
Postup na dokončení
- 1Z těsta vytvarujeme kuličky úměrné velikosti formičky a obalíme je v moučkovém cukru. Kuličku vtlačíme do formičky a uvnitř uděláme obrácenou vařečkou důlek, který naplníme náplní. Přiklopíme piškotem a vyndáme z formičky.
Tip
K přípravě budete potřebovat formičky na vosí hnízda a potravinářskou folii.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef