4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 6 menších čerstvých hříbků
- 400 g oloupaných brambor
- 100 g oloupané cibule
- 90 g másla
- 1 l kuřecího vývaru
- 200 ml smetany, min. 31%
- najemno nakrájená pažitka
- pepř
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Brambory nakrájíme na kostky o hraně 1 cm, cibuli nakrájíme najemno.
- 2V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 60 g másla a cibuli na něm necháme za častého míchání zesklovatět. Přidáme brambory, promícháme, osolíme, opepříme, přiklopíme poklicí a necháme 3 minuty dusit. Poté přilijeme vývar, přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a vaříme na mírném ohni 20 minut.
- 3Přidáme smetanu a 1 minutu vaříme. Poté tyčovým mixérem vše rozmixujeme a přes cedník polévku propasírujeme do čistého kastrolu. Dle potřeby osolíme a opepříme.
- 4Hříbky nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Na větší nepřilnavé pánvi rozehřejeme zbylé máslo a na vyšším ohni hříbky za častého míchání orestujeme dozlatova. Osolíme a opepříme.
- 5Do talíře vlijeme polévku a přidáme orestované hříbky. Ozdobíme najemno nakrájenou pažitkou.
Tip
Hříbky restujte na velké pánvi, na malé by pustily vodu a začaly se dusit.
Pokud je polévka moc hustá, můžete ji rozředit vodou nebo vývarem.
K přípravě budete potřebovat tyčový mixér.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef