4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA HRANOLKY
- 600 g cukety
- 100 g hladké mouky
- 200 g strouhanky
- 2 vejce
- rostlinný olej na smažení
- 5 g soli
SUROVINY NA DIP
- 250 g zakysané smetany
- 10 g pažitky
- 10 g plocholisté petržele
- 3 g máty
- najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
- špetka soli
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- kuchyňské papíry
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA HRANOLKY
- 1Cuketu omyjeme, důkladně osušíme a nakrájíme na hranolky 6 cm dlouhé a 1 cm široké. Osolíme je a necháme 20 minut odstát. Poté z nich kuchyňským papírem otřeme vysráženou vodu.
- 2V rendlíku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na 180 °C. V misce rozšleháme vejce.
- 3Cuketové hranolky obalíme nejprve v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Ihned je osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Hotové hranolky položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.
POSTUP NA DIP
- 1Pažitku, petržel a mátu nakrájíme najemno. Smícháme je s ostatními surovinami a dáme vychladit.
Tip
Pozor, strouhejte pouze žlutou část citronové kůry. Bílá je hořká.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef