4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA POLÉVKU
- 500 g konzervovaných bílých fazolí
- 300 g cibule
- 90 g olivového oleje
- 1 větvička rozmarýnu
- 4 stroužky česneku
- 2,5 lžíce bílého vinného octa
- 3 lžíce nastrouhaného parmezánu
- 1,5 kávové lžičky mletého pepře
- 2 lžičky soli
SUROVINY NA DOKONČENÍ
- 1 rajče
- 1 stroužek česneku
- 4-6 lžiček olivového oleje
- 4-6 plátků ciabatty
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli a česnek očistíme a najemno nakrájíme. Fazole scedíme.
- 2V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 40 g oleje a za častého míchání na něm zpěníme cibuli a česnek. Přilijeme vinný ocet a necháme ho zcela odvařit. Přidáme pepř a rozmarýn a promícháme. Přilijeme 650 ml vroucí vody, přidáme fazole, osolíme a vaříme za občasného míchání 8 minut.
- 3Stáhneme z ohně, přidáme sýr, promícháme a promixujeme tyčovým mixérem. Nakonec vmícháme zbylý olej.
- 4Rajče rozřízneme napůl. Plátky ciabatty opečeme z obou stran nasucho na pánvi, potřeme je česnekem a řeznou plochou do nich vetřeme rajče. Podáváme k polévce, kterou v talíři zakápneme olivovým olejem.
Tip
K přípravě polévky budete potřebovat tyčový mixér.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef