4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TAPENÁDU
- 2 červené papriky (cca 500 g)
- 2 žluté papriky (cca 500 g)
- 20 g olivového oleje
- čerstvě mletý pepř
- sůl
SUROVINY NA DRESINK
- 2 stroužky česneku
- 6 lístků máty
- 100 g extra panenského olivového oleje
- čerstvě mletý pepř
- sůl
SUROVINY K PODÁVÁNÍ
- 4 plátky ciabatty
- 100 g mascarpone
- 12 lístků máty
- čerstvě mletý pepř
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- potravinářskou fólii
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Chuťové pohárky na začátku jídla nejlépe naladíte svěžím šumivým vínem.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 250 °C.
- 2Papriky omyjeme, osušíme, po celé ploše potřeme olejem, osolíme, opepříme a položíme je na plech. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme 15 minut.
- 3Mezitím oloupeme česnek, podélně ho rozkrojíme, odstraníme středový klíček a česnek nakrájíme najemno. Lístky máty nakrájíme najemno.
- 4Do mísy vlijeme olej, vmícháme česnek a mátu a dáme stranou.
- 5Upečené papriky vložíme do misky. Důkladně ji překryjeme fólií a papriky necháme 5 minut zapařit. Poté z nich nožem seškrábneme slupku. Seřízneme vršek paprik, podélně je rozpůlíme a odstraníme semínka. Dužninu důkladně opláchneme studenou vodou, osušíme ji a nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm.
- 6Nakrájené papriky vložíme do mísy s připraveným dresinkem, osolíme, opepříme a promícháme.
- 7Plátky ciabatty opečeme nasucho na pánvi na středním ohni. Na plátek ciabatty dáme tapenádu, přidáme ¼ mascarpone, 3 lístky máty a dochutíme pepřem.
Tip
Ciabattu si můžete buď koupit již upečenou, nebo si upéct vlastní podle receptu od Romana Vaňka zde na Rohlík Chef.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef