1 KOLÁČDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KOLÁČ
- 500 g vypeckovaných zralých meruněk
- 160 g hladké mouky
- 120 g změklého másla
- 80 g moučkového cukru
- 100 g vanilkového cukru
- 250 g zakysané smetany
- 4 žloutky
SUROVINY NA DROBENKU
- 50 g cukru krupice
- 50 g hrubé mouky
- 20 g másla
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- potravinářskou fólii
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Tento dezert skvěle doplníte sladkým či polosladkým bílým vínem. Sáhnout můžete i po šumivém.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA KOLÁČ
- 1Změklé máslo smícháme s prosátou moukou, moučkovým cukrem a 1 žloutkem a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v lednici odpočinout 12 hodin. Poté vyválíme na pomoučené desce z těsta 5 mm silný plát a vyložíme jím pečicí formu.
- 2Troubu rozehřejeme na 180 °C.
- 3Zbylé žloutky, vanilkový cukr a zakysanou smetanu smícháme dohromady.
- 4Do připravené formy rozložíme na těsto půlky meruněk, přelijeme smetanovou náplní a posypeme drobenkou. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 40 minut.
POSTUP NA DROBENKU
- 1Všechny suroviny smícháme rukama v míse do sypké směsi.
Tip
K pečení budete potřebovat dortovou formu o průměru 28 cm.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef