4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 220 g oloupaných jablek
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g změklého másla a na vymazání formy
- 15 g kakaa
- 2 vejce
- 160 ml vlažného mléka
- 160 g moučkového cukru
- 12 g prášku do pečiva
- hrubá mouka na vysypání formy
SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 175 °C. Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
- 2Z jablek vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.
- 3Veškeré suroviny kromě jablek vložíme do mísy robotu a mícháme na střední rychlost 3 minuty. Přidáme jablka, snížíme rychlost a 1 minutu mícháme.
- 4Těsto vlijeme do formy, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 20 minut.
- 5Hotovou buchtu necháme 5 minut zchladnout ve formě, poté ji vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
Tip
Podávejte s ušlehanou smetanou.
Upečené těsto poznáte tak, že když do středu buchty zapíchnete špejli a vytáhnete ji, zůstane suchá. Pokud je na špejli po vytažení syrové těsto, pečte ještě chvíli.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef