• Milí zákazníci,
    Zítra, 4. 5. 2025, se běží „ORLEN Maraton Praha 2025" a proto může dojít ke zpoždění vašich objednávek. Děláme vše pro to, abyste obdrželi objednávku včas, a omlouváme se za případné komplikace.
    Zobrazit více

Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 g celozrnných pšeničných těstovin penne v suchém stavu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 80 g žluté cibule (nakrájené na větší kostky)
  • 3 stroužky česneku (nakrájené najemno)
  • 100 g čerstvých rajčat (nakrájených na větší kostky)
  • 250 g tuňáka ve vlastní šťávě (scezeného)
  • 240 g krájených rajčat z konzervy
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 20 g parmazánu (nastrouhaného najemno)
  • 1 hrst čerstvé pažitky (nasekané najemno)
  • 100 g nízkotučné mozzarelly (natrhané)
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, vložte do ní těstoviny a vařte 15–16 minut na silném plameni. Po uvaření sceďte.
  • 2
    Mezitím na středním plameni rozpalte větší pánev s olivovým olejem, vhoďte na ni cibuli, česnek a rajčata a restujte 2–3 minuty. Poté plamen ztlumte na nízký stupeň, přidejte tuňáka, rajčata z konzervy, šťávu z citronu, sůl, pepř, oregano a parmazán a za občasného míchání vařte cca 10 minut.
  • 3
    Po uvaření odstavte z plamene, přidejte těstoviny a promíchejte. Směs rozdělte na jednotlivé porce, přidejte pažitku a mozzarellu a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY