3 PORCEDo hodinkyNovinka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KOREJSKÉ TOFU
- 180 g přírodního tofu
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžíce pasty gochujang
- 1 lžíce sójové omáčky se sníženým obsahem soli
- 1 lžíce javorového sirupu
SUROVINY NA RAMEN
- 2 velké stroužky česneku
- 1 cm čerstvého zázvoru
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička sezamového oleje
- 70 g arašídového másla
- 2 lžíce miso pasty
- 1 l vývaru (zeleninový nebo kuřecí)
- 1 lžíce rýžového octa
- 2 lžičky javorového sirupu
- 1 lžíce sójové omáčky se sníženým obsahem soli
- 2 mrkve
- 2 ks pak choi
- 1 jarní cibulka
- arašídy
- koriandr
ALTERNATIVY ZELENINY
- brokollice
- houby
- kimchi
- bílá ředkev
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Tofu rozřízněte po delší straně a natrháme na kousky nebo nakrájíme na kostky. Osušíme papírovou utěrkou, která vsákne přebytečnou tekutinu a posypeme kukuřičným škrobem. Zamícháme, aby se všechny kousky obalily. Na pánvi rozpálíme olej a tofu opečeme dokud není křupavé ze všech stran.
- 2V misce smícháme pastu gochujang, sójovou omáčku a javorový sirup. Zamícháme a přisypeme opečené tofu. Promícháme, aby se všechny kousky v omáčce obalily.
- 3Česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- 4V hrnci rozpálíme olej a česnek a zázvor opečeme.
- 5Přidáme pastu gochujang, arašídové máslo a miso. Přilijeme vývar a dobře promícháme.
- 6Dochutíme sójovou omáčkou, rýžovým octem a javorovým sirupem.
- 7Vaříme na mírném ohni 5 minut, aby se chutě propojily. Pokud je třeba dochutíme solí.
- 8Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky. Pak choi rozřízneme na čtvrtiny. Na pánvi rozehřejeme olej a nejdříve opečeme mrkev a poté pak choi.
- 9Nudle uvaříme dle návodu na obalu. Poté vodu slijeme a ihned servírujeme: do misky vložíme nudle, zalijeme vývarem, vložíme opečenou mrkev, pak choi, tofu, čerstvý koriandr a posypeme sekanými arašídy.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!