15 KUSŮDo hodinkyNovinka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g Bebe sušenek
- 4 lžíce mletých mandlí
- 3 lžíce kakaa
- 75 g rozpuštěného másla
- 120 ml mléka
- 2–3 lžíce moučkového cukru (dle chuti) + moučkový cukr na poprášení
- čokoládové cereálie - mušličky
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Sušenky rozdrtíme v mixéru. Přendáme je do velké mísy. Do rozdrcených sušenek přidáme mleté mandle, kakao a moučkový cukr. Vše dobře promícháme, aby se ingredience rovnoměrně spojily.
- 2Do směsi nalijeme rozpuštěné máslo a mléko. Mícháme, dokud nevznikne hutné a lepivé těsto. Pokud je směs příliš suchá, přidáme ještě trochu mléka.
- 3Z těsta odebíráme malé kousky a tvarujeme z nich kužely, které připomínají základ šišky. Poté do povrchu každého kuželu zapichujeme čokoládové cereálie, začínáme odspodu a postupujeme směrem nahoru, abychom vytvořili strukturu šišky.
- 4Hotové šišky poprášíme moučkovým cukrem, aby vypadaly jako zasněžené.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.