• Milí zákazníci,
    Zítra, 4. 5. 2025, se běží „ORLEN Maraton Praha 2025" a proto může dojít ke zpoždění vašich objednávek. Děláme vše pro to, abyste obdrželi objednávku včas, a omlouváme se za případné komplikace.
    Zobrazit více

Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Where will we deliver?

Enter your address to view exact delivery times and relevant assortment.

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g špaget
  • 300 g guanciale
  • 3 žloutky
  • 50 g sýru pecorino + extra na sevis
  • sůl
  • černý pepř celý

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Guanciale zbavte kůže a vrchní kořeněné části. Nakrájejte ho na kostky o velikosti přibližně 1 x 1 cm a dejte na studenou pánev. Na mírném ohni nechte guanciale vyškvařit dozlatova. Poté všechen tuk z pánve slijte do misky a pánev s guanciale dejte zatím stranou.
  • 2
    Připravte si větší hrnec s vodou na těstoviny. Přiveďte ji k varu a poté ji osolte (můžete osolit méně, než jste zvyklí, protože slanost výsledného jídla doplní ještě slané guanciale a pecorino).
  • 3
    V misce smíchejte žloutky, najemno nastrouhaný sýr, polovinu tuku z guanciale a asi 100 ml horké vody z hrnce. Směs dobře rozmíchejte, osolte a opepřete.
  • 4
    Dejte vařit těstoviny. Vařte je do konzistence al dente. Uvařené těstoviny přendejte do pánve s guanciale, přidejte žloutkovou směs a asi 1 naběračku vody z hrnce, kde se vařily těstoviny.
  • 5
    Pánev postavte na hrnec s vodou, Plamen ztlumte na minimum a celý obsah pánve začněte míchat. Voda v hrnci by měla jen jemně probublávat, aby se vám žloutky nesrazily.
  • 6
    Po pár minutách se začne omáčka zahušťovat, pokud by se vám zdálo, že je příliš hustá, přidejte další naběračku vody z hrnce.
  • 7
    Tímto způsobem přípravy carbonara nad párou docílíte perfektní krémové konzistence.
Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!

SUROVINY

500 g špaget

7990

Panzani Spaghetti

1 kg

79.9 Kč/kg

5990

RUMMO Spaghetti

500 g

119.8 Kč/kg

3990

Adriana Spaghetti

500 g

79.8 Kč/kg

Chilled
7090

Čerstvá pasta Spaghetti

330 g

214.85 Kč/kg

3990

Zátkovy těstoviny spaghetti egg

500 g

79.8 Kč/kg