4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 větší mrkve (cca 2× 100 g)
- 200 g syrových brambor (varný typ A)
- 200 g pórku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1,2 l rybího vývaru (můžete nahradit kuřecím nebo zeleninovým vývarem)
- 1 hrst čerstvého kopru
- 300 g syrového lososa bez kůže
- 100 ml smetany na vaření (12 % tuku)
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Mrkve oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Pórek nakrájejte na tenké plátky.
- 2Nyní si vezměte větší hrnec a na středním plameni v něm rozpalte 3 lžíce olivového oleje. Poté do hrnce přidejte nakrájenou mrkev, brambory a pórek a vše opékejte 4–5 minut na středním plameni. Následně přidejte rybí vývar, sůl a pepř a obsah hrnce přiveďte na silném plameni k varu. Poté plamen ztlumte na střední stupeň a polévku vařte 13–15 minut, dokud všechna zelenina nezměkne.
- 3Mezitím nakrájejte najemno kopr a nakrájejte lososa na kostky o velikosti 2 cm × 2 cm.
- 4Po uvedené době do hrnce přidejte smetanu, nakrájeného lososa a nakrájený kopr a vše vařte další 3–4 minuty na středním plameni, dokud se losos neuvaří.
- 5 Následně vypněte ohřev, hotovou polévku rozdělte do 4 talířů a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.