• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 10 malých syrových brambor Grenaille* (10× 30 g)
  • 2 větší rajčata (2× cca 150 g)
  • 1 střední hlávka salátu Little Gem (můžete nahradit 1 menším římským salátem o hmotnosti cca 200 g)
  • 3 vejce velikosti M
  • 100 g čerstvých (nebo mražených) fazolových lusků
  • 50 g vypeckovaných černých oliv (můžete vynechat)
  • 300 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • Sůl

SUROVINY NA DRESINK

  • 1 menší stroužek česneku
  • 3 lžíce červeného vinného octa (můžete nahradit citronovou šťávou)
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve dejte vařit brambory: Důkladně je omyjte kartáčkem pod tekoucí vodou (ale neloupejte), poté je vložte do menšího hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Mezitím nakrájejte rajčata na čtvrtiny a salát Little Gem na menší kousky. Až voda v hrnci začne vřít, osolte ji, snižte plamen na střední stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a brambory vařte 14⁠–⁠15 minut.
  • 2Během vaření brambor si uvařte vejce: Vložte je do menšího hrnce, zalijte vodou, přiveďte k varu a vařte 7⁠–⁠8 minut na středním až silném plameni. Po uvaření vejce prudce zchlaďte ve studené vodě.
  • 3Přibližně 2 minuty před koncem vaření brambor k nim do hrnce přidejte fazolové lusky. Až se brambory a fazolové lusky dovaří, sceďte je a zchlaďte pod tekoucí vodou. Poté každou uvařenou bramboru rozkrojte na poloviny.
  • 4Nyní si připravte dresink: Česnek oloupejte a prolisujte do větší mísy, přidejte k němu vinný ocet, dijonskou hořčici, olivový olej, sůl a pepř a celou směs důkladně vyšlehejte metličkou.
  • 5Následně do mísy ke dresinku přidejte nakrájené brambory, uvařené fazolové lusky a černé olivy. Tuňáka sceďte a také přidejte do mísy. Poté do mísy přidejte nakrájená rajčata a salát Little Gem a celý obsah mísy promíchejte.
  • 6 Nakonec nakrájejte vychladlá vejce na čtvrtiny. Salát z mísy rozdělte na 4 porce, do každé přidejte 3 kousky vajec a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY NA DRESINK