2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 malá žlutá cibule (cca 50 g)
- 3 stroužky česneku
- 4 g čerstvého zázvoru (cca 2 cm)
- 2 střední rajčata (2× cca 120 g)
- 1 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 1 lžička koření garam masala
- ½ lžičky mletého koriandru
- ½ lžičky mletého římského kmínu (lze vynechat)
- ½ lžičky mleté sladké papriky
- 240 g cizrny z plechovky (scezené)
- 2 hrsti čerstvé petrželové natě
- Šťáva z ½ středního citronu
- Sůl
PŘÍLOHA
- Rýže
- Bílý jogurt
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Zázvor oloupejte (nejlépe hranou lžíce – se slupkou tak odstraníte jen minimum dužiny) a nakrájejte ho na tenké proužky. Rajčata rozmixujte nahrubo v mixéru nebo nakrájejte na malé kostičky.
- 2Následně si v hlubší pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje, přidejte nakrájenou cibuli, česnek a zázvor a opékejte 3–4 minuty na středním plameni. Poté přidejte koření garam masala, mletý koriandr, mletý římský kmín a mletou papriku a vše opékejte dalších 30–60 sekund na středním plameni. Následně do pánve přidejte 400 ml vody, scezenou cizrnu a rozmixovaná (nebo nakrájená) rajčata, obsah pánve promíchejte, ztlumte plamen na mírný až střední a směs vařte 15–20 minut do zhoustnutí.
- 3Mezitím si najemno nakrájejte petrželovou nať.
- 4Po uvedené době odstavte pánev z ohřevu a vmíchejte do ní sůl, citronovou šťávu a nakrájenou petrželovou nať. Výslednou směs rozdělte na 2 porce a podávejte.
Tip
K masale podávejte bílý jogurt (3,5 % tuku) a vařenou rýži.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.