Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
8 KUSŮDo hodinkyNovinka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 120 g sušených datlí (vypeckovaných)

SUROVINY NA TĚSTO

  • 100 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 70 g kokosového oleje v tekutém stavu
  • 2 lžíce polotučného mléka
  • 2 lžičky třtinového cukru krystal
  • ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte náplň: Sušené datle dejte do menšího rendlíku, přidejte k nim 50 ml vody a směs přiveďte na silném plameni k varu. Poté ztlumte plamen na střední stupeň, směs vařte 3–5 minut a datle přitom mačkejte vidličkou, aby vznikla hrubší datlová pasta. Následně rendlík odstavte z ohřevu.
  • 2Nyní dejte předehřívat troubu na 160 °C a vyložte si pečicím papírem plech. Poté si nachystejte kuchyňský robot, dejte do něj špaldovou mouku, kokosový olej, mléko, třtinový cukr a kypřicí prášek a celou směs mixujte 1–2 minuty, dokud se všechny ingredience nespojí v kompaktní hmotu. Výsledné těsto rozdělte na 8 stejně velkých částí a z těch vytvarujte kuličky. Následně každou kuličku v dlani rozplácněte na tenčí placku, do jejího středu dejte ⅛ datlové náplně, okraje placky kolem náplně zabalte a stlačte dohromady prsty a znovu v dlaních vytvarujte kuličku. Naplněné kuličky dávejte na vyložený plech. Až spotřebujete všechno těsto i náplň, jednotlivé kuličky mírně rozplácněte dnem sklenice, aby byly co nejtenčí (cca 0,5 cm), ale zároveň se nepotrhalo těsto.
  • 3Připravené kuličky dejte do vyhřáté trouby a pečte dozlatova 25–30 minut při 155–160 °C.
  • 4 Hotové sušenky skladujte v uzavíratelné nádobě. Při pokojové teplotě vydrží 2–3 dny, v lednici až 4–5 dní.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY NA NÁPLŇ

SUROVINY NA TĚSTO