• Milí zákazníci, omlouváme se za komplikace! 
     
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
3 PORCEDo hodinkyNovinka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 100 g másla
  • 2 menší cukety s průměrem 4-5 cm
  • 3 vejce
  • 1 zakysaná smetana
  • 200 g Feta sýr
  • Čerstvý tymián
  • 20 g parmazánu
  • Muškátový ořech
  • Mletý pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Potravinářská fólie
  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Na vál nebo do mísy nasypeme mouku, přidáme na kostky nakrájené máslo, vejce a 2 lžíce vody. V robotu nebo rukama smícháme, tak aby se všechny suroviny spojily a šlo z nich vytvořit kouli. Provedeme tzv. frezáž. Těsto dlaní rozetřeme o podložku směrem od sebe. Teplem a tlakem se máslo propojí s ostatními surovinami a bude křehčí.
  • 2Těsto zabalíme do potravinové folie a uložíme na 30 minut do lednice.
  • 3Na náplň rozmačkáme Feta sýr vidličkou, přidáme 2 vejce, zakysanou smetanu, lístky čerstvého tymiánu, strouhaný sýr a muškátový ořech. Promícháme a přikryjeme.
  • 4Cuketu nakrájíme na kolečka vysoká 7-8 mm. Osolíme, necháme pár minut odpočinout a poté přebytečnou vodu osušíme papírovou utěrkou. Na pánvi s nepřilnavým povrchem a kapkou oleje kolečka cukety opékáme z obou stran. Jakmile máme všechny opečené, dáme je stranou.
  • 5Formu o průměru 24 cm vymažeme olejem. Těsto rozválíme na průměr cca 26 cm a pomocí válečku jej přendáme do formy. Těsto na několika místech propícháme vidličkou, položíme na něj pečící papír, nasypeme fazole, tím těsto zatížíme a pečeme na 180°C po dobu 20 minut. Poté koláč vytáhneme z trouby, nalijeme náplň, poklademe plátky cukety a pečeme dalších 30 minut.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE