Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g uvařených brambor ve šlupce
  • 150 g hladké mouky + na podsypání
  • 1 vejce
  • 10 zralých švestek
  • 2 PL cukru krupice
  • Sůl
  • 100g strouhanky
  • 50g másla
  • 50g moučkového cukru

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

 

POSTUP

  • 1Švestky omyjte, překrojte na polovinu a vyndejte pecku. Dejte je do misky a dobře pocukrujte.
  • 2Rozpalte pánev a vyskládejte na ní pocukrované švestky řeznou stranou dolů. Přilijte asi 100 ml vody a nechte švestky lehce povařit. Nijak je neotáčejte, jen počkejte až se tekutina z pánve vyredukuje. Poté pánev z plotny sundejte a nechte švestky zcela vychladnout. Tímto způsobem získají mnohem intenzívnější chuť a budú šťavnatější.
  • 3Den předem uvařené a vychladlé brambory rozmačkejte na kaši bez hrudek. Můžete je také najemno nastrouhat na struhadle.
  • 4Do misky dejte bramborovou kaši, mouku, vejce a špetku soli. Připravte měkké hladké těsto. Dávejte pozor abyste těsto příliš dlouho nezpracovávali. Stačí, když se vše propojí a utvoří se kompaktní hmota.
  • 5Těsto přeložte na pomoučenou pracovní plochu, uválejte rovnoměrný válec a z něho odkrojte 10 stejných dílů. Vezměte jeden díl a prstami vytvořte placku. Do středu dejte obě poloviny jedné švestky, kraje stiskněte k sobě a uválejte kuličku. Pokud se vám těsto lepí na ruce, nasypte si do dlaní kousek mouky.
  • 6Takto připravené knedlíčky ponořte do osolené vroucí vody. Vařečkou je zlehka promíchejte aby se nepřichytily na dno hrnce. Nechte je vařit dokud nevyplavou na hladinu. Poté je vařte ještě asi půl minuty, vyndejte je a obalte ve připraveném strouhankovém posypu.
  • 7Na strouhankový posyp - Do pánve dejte máslo a na mírném oni ho nechte zcela rozpustit. Poté přidejte strouhanku a cukr. Za stálého míchání strouhanku restujte až do zlatohnědé barvy. Poté pánev z plotny sundejte a nechte posyp zcela vychladnout.
Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!

SUROVINY