4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 hrnky zbylé vařené rýže + 1/2 hrnku čerstvě uvařené rýže (pokud chcete více rýže)
- 1/2 hrnku strouhaného parmazánu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1/2 lžičky sušeného oregana nebo bazalky (volitelné)
- 100 g mozzarelly, nakrájené na malé kostky (nebo jiný sýr dle chuti, např. provolone nebo gouda)
SUROVINY NA OBALOVÁNÍ
- 2 vejce
- 1 hrnek strouhanky
- 1/2 hrnku hladké mouky
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Rostlinný olej na smažení (např. slunečnicový nebo řepkový)
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Pokud používáte zbylou rýži, promíchejte ji s čerstvě uvařenou rýží, aby směs byla lépe zpracovatelná.
- 2Do rýžové směsi přidejte strouhaný parmazán, sůl, pepř, sušené bylinky a citronovou kůru (pokud ji používáte). Vše důkladně promíchejte.
- 3Vezměte asi jednu lžíci rýžové směsi a vytvarujte ji do placičky. Doprostřed položte kostku mozzarelly a placičku uzavřete do kuličky. Ujistěte se, že sýr je zcela obalený rýží.Doprostřed položte kostku mozzarelly a placičku uzavřete do kuličky. Ujistěte se, že sýr je zcela obalený rýží.
- 4Připravte si tři misky: jednu s moukou, druhou s rozšlehanými vejci a třetí se strouhankou.Každou kuličku nejprve obalte v mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Můžete tento proces zopakovat, pokud chcete silnější a křupavější obal.
- 5Ve velké pánvi nebo hrnci rozehřejte dostatečné množství oleje na smažení (olej by měl být dostatečně hluboký, aby kuličky mohly plavat).
- 6Arancini smažte na středně vysoké teplotě dozlatova, asi 2-3 minuty z každé strany. Po osmažení je vyjměte a nechte okapat na papírovém ubrousku.
- 7Podávejte horké, ideálně s marinara omáčkou nebo jiným oblíbeným dipem.
Tip
Pokud chcete výraznější chuť, můžete do rýžové směsi přidat i trochu nakrájené šunky, prosciutta nebo sušených rajčat.