• Omlouváme se za nepříjemnosti! 😔
    Milí zákazníci, včera na našem skladu v Chrášťanech z technických důvodů selhalo chlazení, což bohužel ovlivnilo i naši doručovací kapacitu. Dnes tak může být méně doručovacích oken, než jste zvyklí.
    Zobrazit více

Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

4 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 hrnky zbylé vařené rýže + 1/2 hrnku čerstvě uvařené rýže (pokud chcete více rýže)
  • 1/2 hrnku strouhaného parmazánu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1/2 lžičky sušeného oregana nebo bazalky (volitelné)
  • 100 g mozzarelly, nakrájené na malé kostky (nebo jiný sýr dle chuti, např. provolone nebo gouda)

SUROVINY NA OBALOVÁNÍ

  • 2 vejce
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1/2 hrnku hladké mouky

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Rostlinný olej na smažení (např. slunečnicový nebo řepkový)

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Pokud používáte zbylou rýži, promíchejte ji s čerstvě uvařenou rýží, aby směs byla lépe zpracovatelná.
  • 2
    Do rýžové směsi přidejte strouhaný parmazán, sůl, pepř, sušené bylinky a citronovou kůru (pokud ji používáte). Vše důkladně promíchejte.
  • 3
    Vezměte asi jednu lžíci rýžové směsi a vytvarujte ji do placičky. Doprostřed položte kostku mozzarelly a placičku uzavřete do kuličky. Ujistěte se, že sýr je zcela obalený rýží.Doprostřed položte kostku mozzarelly a placičku uzavřete do kuličky. Ujistěte se, že sýr je zcela obalený rýží.
  • 4
    Připravte si tři misky: jednu s moukou, druhou s rozšlehanými vejci a třetí se strouhankou.Každou kuličku nejprve obalte v mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Můžete tento proces zopakovat, pokud chcete silnější a křupavější obal.
  • 5
    Ve velké pánvi nebo hrnci rozehřejte dostatečné množství oleje na smažení (olej by měl být dostatečně hluboký, aby kuličky mohly plavat).
  • 6
    Arancini smažte na středně vysoké teplotě dozlatova, asi 2-3 minuty z každé strany. Po osmažení je vyjměte a nechte okapat na papírovém ubrousku.
  • 7
    Podávejte horké, ideálně s marinara omáčkou nebo jiným oblíbeným dipem.
Tip
Pokud chcete výraznější chuť, můžete do rýžové směsi přidat i trochu nakrájené šunky, prosciutta nebo sušených rajčat.
Rohlík vaří

SUROVINY

SUROVINY NA OBALOVÁNÍ

JEŠTĚ POTŘEBUJETE