• Milí zákazníci, dnes už jsme naše pomyslné výlohy našeho obchodu zavřeli a 26.12. se na Vás budeme opět těšit. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 8 g sušeného droždí
  • ½ lžičky třtinového cukru krystal
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 střední cuketa (cca 150 g)
  • 1 lžíce sušeného rozmarýnu
  • Sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si vezměte větší mísu, dejte do ní špaldovou mouku, sušené droždí, třtinový cukr, 1 lžičku soli, 200 ml vlažné vody a 50 ml olivového oleje a vypracujte pevné těsto. Vypracované těsto ponechte v míse, mísu obalte potravinovou fólií, dejte na teplé místo a těsto nechte 1 hodinu kynout.
  • 2Mezitím nakrájejte cuketu na plátky široké cca 0,5 cm, ty vložte do větší mísy, osolte, promíchejte a mísu dejte na 10–15 minut stranou, aby cuketa díky soli pustila vodu. Po uvedené době cuketu zbavte přebytečné vody, do mísy k ní přidejte sušený rozmarýn a promíchejte.
  • 3Chvíli před koncem kynutí těsta dejte předehřívat troubu na 180–185 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte ho pečicím papírem. Na vyložený plech následně vyklopte vykynuté těsto, prsty ho na plechu rozprostřete na plát alespoň 2 cm vysoký a navrch těsta naskládejte plátky cukety s rozmarýnem. Poté plech vložte do trouby a pečte 35–40 minut při 180–185 °C.
  • 4 Upečenou focacciu vyjměte z trouby a nechte alespoň 30 minut chladnout na plechu. Po vychladnutí ji nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE