4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 8 g sušeného droždí
- ½ lžičky třtinového cukru krystal
- 50 ml olivového oleje
- 1 střední cuketa (cca 150 g)
- 1 lžíce sušeného rozmarýnu
- Sůl
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si vezměte větší mísu, dejte do ní špaldovou mouku, sušené droždí, třtinový cukr, 1 lžičku soli, 200 ml vlažné vody a 50 ml olivového oleje a vypracujte pevné těsto. Vypracované těsto ponechte v míse, mísu obalte potravinovou fólií, dejte na teplé místo a těsto nechte 1 hodinu kynout.
- 2Mezitím nakrájejte cuketu na plátky široké cca 0,5 cm, ty vložte do větší mísy, osolte, promíchejte a mísu dejte na 10–15 minut stranou, aby cuketa díky soli pustila vodu. Po uvedené době cuketu zbavte přebytečné vody, do mísy k ní přidejte sušený rozmarýn a promíchejte.
- 3Chvíli před koncem kynutí těsta dejte předehřívat troubu na 180–185 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte ho pečicím papírem. Na vyložený plech následně vyklopte vykynuté těsto, prsty ho na plechu rozprostřete na plát alespoň 2 cm vysoký a navrch těsta naskládejte plátky cukety s rozmarýnem. Poté plech vložte do trouby a pečte 35–40 minut při 180–185 °C.
- 4 Upečenou focacciu vyjměte z trouby a nechte alespoň 30 minut chladnout na plechu. Po vychladnutí ji nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.