Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 g bílé dlouhozrnné rýže parboiled v suchém stavu
  • 500 ml vody
  • 4 kuřecí prsa (4× cca 150 g)
  • 1 lžíce mletého římského kmínu
  • ½ lžičky mleté uzené papriky
  • Kůra z 1 menšího citronu (nastrouhaná najemno)
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA PESTO

  • 2 stroužky česneku
  • 2 hrsti čerstvého koriandru (10 g)
  • 2 hrsti čerstvé petrželové natě (10 g)
  • 20 ml olivového oleje
  • Šťáva z 1 menšího citronu
  • 30 ml vody
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1 Nejprve dejte vařit rýži: Alespoň 3× ji propláchněte pod tekoucí vodou, poté ji vložte do většího hrnce, zalijte 500 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na mírný stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a rýži vařte 14–15 minut.
  • 2Mezitím dejte péct kuřecí prsa. Troubu dejte předehřívat na 200 °C a připravte si pánev vhodnou do trouby. Kuřecí prsa omyjte, osušte a očistěte, poté na ně nasypte mletý římský kmín, uzenou papriku, citronovou kůru, sůl a pepř a veškeré koření do masa důkladně vmasírujte rukou. Následně si v připravené pánvi na silném plameni rozpalte 2 lžíce slunečnicového oleje, přidejte okořeněná kuřecí prsa a opékejte je 3⁠–⁠4 minuty z každé strany na silném plameni. Poté pánev dejte do vyhřáté trouby a pečte 8⁠–⁠9 minut na 200⁠–⁠210 °C.
  • 3Jakmile se uvaří rýže, odstavte hrnec z ohřevu a nechte rýži 5–10 minut odležet pod pokličkou.
  • 4V mezičase si připravte pesto: Česnek oloupejte, vložte do vyšší mixovací nádoby, přidejte všechny ostatní ingredience na pesto a vše rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Vzniklou směs přidejte do hrnce k odleželé rýži a promíchejte.
  • 5Až se dopečou kuřecí prsa, vyndejte je z trouby a nakrájejte na tenké plátky. Směs rýže a pesta rozdělte na 4 porce, ke každé přidejte nakrájená kuřecí prsa a podávejte.
Tip
Každou porci ozdobte několika lístky čerstvého oregana a podávejte s měsíčky citronu na pokapání.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY NA PESTO